Home
Geen Diagnose
BodyTalk
Reiki
Reiki en wetenschap
R spiritueel bekeken
R simpel houden
Shiatsu
Contact
Zo vindt u ons

ReikiReiki in Geldrop ... zo eenvoudig en menselijk als maar mogelijk is ... daarom ... elke dag ... een beetje Reiki is beter dan geen Reiki .....!

Reiki zoals door mij uitgeoefend wordt gekenmerkt door de eenvoud van uitgangspunten zoals zuiverheid en eerlijkheid en de onafhankelijkheid van andere systemen. Reiki is niet gebaseerd op een godsdienst en er worden geen additionele paranormale begaafdheden vereist en ook wordt er geen aparte levensstijl gevraagd.

Reiki is Reiki en heeft niks erom heen nodig en kan je toepassen in je eigen levensstijl.

 


Wat is Reiki ? Reiki is een methode om jezelf en anderen energie te geven die door het lichaam of de geest gebruikt wordt om te verbeteren. Deze energie is dezelfde energie waardoor jij en alles wat leeft blijft leven.

Reiki helpt lichaam en geest ZICHZELF te genezen!

De Reiki-energie is 'intelligent' en bepaalt zelf wanneer en wat er in lichaam of geest gebeurt en altijd ten goede van de ontvangende partij. Het kan dus best gebeuren dat bijvoorbeeld, eerst je maag beter moet worden voordat je hoofdpijn verdwijnt.

Reiki heeft soms negatieve gevolgen, maar deze zijn altijd van korte duur. gevolgen van de behandeling

De hoeveelheid energie die stroomt is afhankelijk van het "kontakt"tussen 'Reiki-gever' en 'Reiki-ontvanger' De ontvankelijkheid van de ontvanger is het meest bepalend. De ontvanger kan in principe de energie weigeren, al zal dat slechts sporadisch gebeuren.

Een inwijding in Reiki is voor het leven. Ook als je een tijd niet bewust actief bent met Reiki is het voldoende om weer je handen bewust neer te leggen om het fenomeen weer op te starten en zijn werk te laten doen.

Een mooier cadeau kun je jezelf niet geven.

Reiki leefregels om het leven te vergemakkelijken.

  • Maak je slechts vandaag niet kwaad
  • Maak je slechts vandaag geen zorgen
  • Eerbiedig je medemens
  • Verdien je brood op een eerlijke manier
  • Toon dankbaarheid aan alles wat leeft

Wat is en kan Reiki NIET ? Reiki is geen medicijn in de zin van westerse geneeskunst. Reiki helpt het lichaam op haar manier beter te worden. Net zoals dat in de homeopathie het geval is. Het verschil met de homeopathie is dat er slechts ÉÉN recept is en dat is Reiki geven.

Reiki kan niet gestuurd worden door degene die Reiki geeft, kan je dus geestelijk niet manipuleren noch ten goede noch ten kwade. Alles wat gebeurt is de wil van het lichaam en de geest van de ontvanger.


Hoe kan je het leren ? Reiki is door iedereen te leren, zelfs door kinderen, je kunt het leren bij een Reiki-master of Reiki-leraar die je inwijdt in Reiki en je leert hoe je jezelf en anderen Reiki kunt geven

Wat is een inwijding ? Een inwijding is een ceremonie die uitgevoerd wordt door de Reiki-leraar om je een Reiki-kanaal te maken. Tijdens deze ceremonie worden je energiekanalen geopend zodat de energie vanuit de kosmos door jou heen kan stromen. Een inwijding is meestal onderdeel van een cursus.

4 Reiki niveaus Reiki kent 4 niveaus die verschillen in kracht en aard van de inwerking op het lichaam of de geest.

Reiki 1 - Hiermee kun je jezelf en anderen Reiki-energie geven op het lichamelijke vlak door middel van handoplegging. Zodra je na de inwijding je handen op jezelf of iemand anders legt begint de de Energie te stromen

Reiki 2 - Je kunt iemand op afstand behandelen. Ook kun je het geestelijk niveau helpen zichzelf te genezen. Om op afstand iemand te kunnen behandelen moet je een drietal symbolen gebruiken, evenals voor het activeren van het geestelijke niveau. De 3 symbolen krijg je tijdens de inwijding in Reiki 2.

Reiki 3A - De hoeveelheid energie die je kunt doorgeven is nog groter dan bij Reiki 2

Reiki 3B - De hoeveelheid energie die je kunt doorgeven is weer groter en je kunt nu ook anderen inwijden in de 4 Reiki-niveaus. Je krijgt tijdens de inwijding toegang tot het "Master-symbool". Je bent dan Reiki-master!


Wat houdt de cursus in ? In de verschillende cursussen leer je de herkomst van Reiki, de behandelmethoden en de ethische kant van met Reiki bezig zijn, want je bent met je medemens bezig. Ook hier geldt de spreuk " wat u niet wil dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet ".

Kennismaken met Reiki ? Bel of e-mail  voor meer informatie of een proefbehandeling; dmv. handoplegging of op afstand.

 

Reiki-leraar volgens het Usui-systeem van natuurlijk genezen en eenvoudige Shiatsu massage en BodyTalk in combinatie met Reiki

Meer weten over Reiki?

- Reiki-groeiboekje (Ankertje 193). - ISBN 90-202-0822-5

- Reiki, de tweede graad (Ankertje 209) - ISBN 90-202-0608-7

- Reiki een praktische cursus..., Judith Hilswicht - ISBN 90-6378-334-5

- Reiki heel jezelf en anderen, Mueller /Guenther - ISBN 90-73207-30-4

- De kern van Reiki, Diana Stein - ISBN 90-230-0918-5

- Het ABC van Reiki, Els Valkenburg- Walsteijn - ISBN 90-6378612-3

Links

www.Reiki.centrazuid.startpagina.nl

http://members.chello.nl/a.zondervan5

 

UWBALANS