Home
Geen Diagnose
BodyTalk
Reiki
Reiki en wetenschap
R spiritueel bekeken
R simpel houden
Shiatsu
Contact
Zo vindt u ons

Laten we Reiki simpel houden

Reiki geven kan overal. In de slaapkamer, in de keuken, in de auto, en in Amsterdam op het Leidseplein of op een bankje in de Efteling.

Het maakt niet uit!

Je hoeft thuis geen kamer groen te verven, een dure tafel aan te schaffen of op sandalen te gaan lopen en gepaste muziek te draaien en wierook te branden. Op deze manier wordt Reiki 'wel' erg wollig gemaakt maar het is niet nodig. Reiki wordt dan gauw in een kader geplaatst. Je hoeft jezelf niet perse te aarden, een energie wolk op te bouwen. Nee! Je inwijdingen zorgen ervoor dat de energie toch wel stroomt.

Maar als je het wel wil doen omdat je jezelf daar prettig bij voelt dan moet je het doen! Reiki werkt onafhankelijk van de entourage.

Natuurlijk is het gemakkelijk als je jezelf even kan afzonderen om in alle rust iemand een behandeling te geven, niet gestoord door de telefoon of spelende kinderen. Maar als dergelijk storende elementen niet aanwezig zijn kan het net zo goed aan de eettafel. Als het een korte behandeling is voor een acute klacht dan kan het ook als de radio aanstaat en de kinderen om je heen spelen of op straat met al het verkeer om je heen.

Reiki is simpel. Juist dat het zo simpel is neemt niet weg dat we er wel bewust mee moeten omgaan. Reiki is voor iedereen! Dat klopt maar niet iedereen is voor Reiki. Hiermee wil ik zeggen dat Reiki niet bij iedereen past.

Wij weten allemaal dat Reiki "iets" met je doet. Voor de een betekent het een bewustwording van; dat er meer tussen hemel en aarde is. Voor de ander zet Reiki z'n leven totaal op z'n kop.
Bewustwording is prima, het kan veel aan je leven bijdragen, maar niet iedereen is daar klaar voor.

Maar het is toch zo simpel! 

Natuurlijk is het simpel. De manier is simpel. Als we als kind geboren worden zijn we van nature aangesloten op deze energie. Naarmate we ouder worden leren we luisteren en praten, en worden we door onze omgeving beïnvloedt. Hiermee kan het zijn dat we van de energie, geheel of gedeeltelijk, worden afgesloten. Dat is een heel geleidelijk proces.

Wanneer we vervolgens met de inwijdingen van Reiki weer worden "aangesloten", kan dat een schok met zich mee brengen. Dat is de bewustwording en die kan nogal wat met zich mee brengen. Maar het hoeft niet met een schok gepaard te gaan, het kan ook weer geleidelijk gaan. Daar moet je klaar voor zijn. Het is je huiswerk..... voor de rest van je leven.

Het is toch zo simpel! Ja en toch. Het is geen wondermiddel! Ondanks dat het simpel is zullen er momenten zijn dat Reiki niet werkt. Dan is het lichaam misschien nog niet toe aan de genezing of kan zichzelf niet meer genezen.

Je kunt iedereen behandelen maar niet iedereen zal genezen!

 

UWBALANS