Home
Geen Diagnose
BodyTalk
Reiki
Shiatsu
Contact
Zo vindt u ons

Geen diagnose











De Bodytalk-methodiek geeft aan welke behandelingen voor u op dit moment de juiste is en in welke volgorde ze tijdens de sessie moeten worden toegepast. Dus wanneer welke BodyTalk-items of welke Shiatsupunten behandelen of hoelang en waar Reiki geven. 

Waarom geen diagnose stellen bij BodyTalk?

Wat is een diagnose? In de westerse geneeskunde is het soms een aanduiding voor welk onderdeel niet goed functioneert of ziek is; een maagzweer. In andere gevallen is het een verzamelnaam voor een aantal symptomen die u heeft, bijvoorbeeld fibromyalgie. In dit laatste geval weet u nog niets meer dan 'ik heb fibromyalgie' en de oplossing ervoor heeft men (nog) niet. Een diagnose is een hulp bij het praten over en het duiden van een klacht met dikwijls daaraan verbonden een behandeling met medicijnen of een ingreep.

De artsen weten zelf ook dat ze meer niet dan wel weten van hoe het menselijk lichaam en de geest samenwerken om tot een goede gezondheid te komen. Daardoor kan het voorkomen dat er een verkeerde diagnose wordt gesteld.

Gelukkig is er bij BodyTalk geen diagnose nodig dus kan die ook niet verkeerd zijn.

BodyTalk heeft geen diagnose nodig om de juiste, op uw klachten afgestemde, balans te creëren. Volgens een protocol wordt aan het geestlichaam gevraagd wat er in het lichaam of de geest gebalanceerd dient te worden. Ook wordt gevraagd in welke volgorde er gebalanceerd moet worden. We hoeven niet te weten welke naam er aan de klachten hangt. 

De procedure is voor iedereen die BodyTalk te hulp roept hetzelfde. Het protocol wordt uitgevoerd. Wat gebalanceerd moet worden is wel afhankelijk van uw klachten, maar die hoeft de BodyTalker die het protocol uitvoert niet noodzakelijkerwijs te kennen. 

De BodyTalker maakt geen plan op basis van uw klachten, zijn enigste taak is het protocol uitvoeren, voor welke klachten dan ook.

Als er meerdere sessies nodig zijn, dan moeten er dikwijls steeds andere zaken gebalanceerd worden. Dus niet steeds de zelfde behandelingen. Dat komt omdat het lichaam in de tussentijd een aantal zaken heeft opgelost en toe is aan de volgende stappen op weg naar de gezondheid.

Als je de uitkomsten van de diverse sessies bekijkt kom je tot de conclusie dat het lichaam zo complex is dat het eigenlijk ondoenlijk is om een volledig juiste diagnose te stellen. Nogmaals; We weten meer niet dan wel van hoe het menselijk lichaam en de geest samenwerken om tot een goede gezondheid te komen.

UWBALANS