Home
Geen Diagnose
BodyTalk
Behaalde resultaten
Behandelvoorbeeld
Reiki
Shiatsu
Contact
Zo vindt u ons

Grondbeginselen van BodyTalk

  • De eigen genezingskracht van ons lichaam is niet te evenaren door welke behandeling dan ook. We weten meer niet dan wel van de werking van onze interne wijsheid van de gezondheid. 

  • Niet alleen weten wat behandeld moet worden maar ook in welke volgorde is uitermate belangrijk voor veilige genezing

  • Kwantum theorie; Alle cellen in het lichaam communiceren met elkaar over hun eigen werking en de voor een goede gezondheid vereiste onderlinge samenwerking.

  • De hersenen onderzoeken de communicatie en het functioneren van alle lichaamsystemen tijdens een volledige in- en uitademing  en voeren zonodig correcties uit.

  • Door middel van een spier- of pendeltest vragen aan de interne wijsheid: Waar is de synchronisatie van het  'geestlichaam' verstoord?  Welke gebieden communiceren slecht of helemaal niet?"

  • Koppelingen;  Welke onderdelen of systemen moeten worden gekoppeld met  elkaar om de onderlinge communicatie weer te kunnen herstellen en de genezingsprocessen in het lichaam te optimaliseren?

De grondbeginselen van BodyTalk zijn eenduidig en verreikend. De behandeling is doeltreffend en zacht, en heeft snel resultaat. BodyTalk kan gebruikt worden voor mensen van alle leeftijden en er zijn geen contra-indicaties bekend.

Het ongecompliceerde van BodyTalk verbaast degenen die het gebruiken.

**********

Behandeling volgens het BodyTalk-systeem

  • Testen van lichaamsonderdelen door middel van een spier- of pendeltest volgens het protocol.

  • Bij elke gevonden verstoorde communicatie; Zacht kloppen op het schedeldak; stimuleren van de hersenactiviteit om de communicatie te herstellen

  • Zacht kloppen op het borstbeen; het opslaan van de verandering

  • Herhalingstest om vast te stellen dat de hersenen de verstoring gecorrigeerd hebben. 

Het testprotocol omvat diverse deelgebieden die echter als eenheid bij elkaar horen; hersenintegratie, ademregeling, waterhuishouding, littekens en energiestroom, lichaamssystemen (o.a. orgaan-, meridiaan-, hormonaal-, zenuw-, lymfe-,  spier- en skeletsysteem, bloedsomloop), emotioneel-systeem, lichaamschemie, milieu en omgevingsfactoren, genetisch-systeem, energiesystemen. Al deze deelsystemen worden door BodyTalk apart getest op hun eventueel noodzakelijke samenwerking. Bij gebleken verstoringen worden de delen met elkaar gesynchroniseerd en geïntegreerd voor een optimale balans.

*********


Gevolgen  van de behandeling

Het directe gevolg van de behandeling is meervoudig: ontspanning of activering; helderder denken; optimalisering van de stofwisselingsprocessen en algemene lichaamsenergieën en het in balans brengen van het actieve en passieve bewegingsapparaat; oplossen van blokkades in het emotionele of mentale vlak

De communicatie tussen de cellen, organen en de hersenen wordt verbeterd, de natuurlijke energiestroom wordt weer aangesproken en daardoor wordt het lichaam in een gezonde balans teruggebracht. Het lichaam wordt de ruimte gegeven, zijn eigen balans te vinden. 

BodyTalk zorgt voor het herstel van de eigen genezingskracht, de reparatie en instandhouding van een gezond functioneren van de energetische kringlopen in onze geest en ons lichaam; de gezondheidstoestand wordt geoptimaliseerd.   

De huidige westerse medische wetenschap kan slechts hopen ooit de eigen genezings-kracht van het lichaam te kunnen kopiëren.

BodyTalk kan op zich staand gebruikt worden en probleemloos gecombineerd worden met andere therapieën - zoals chiropraktie,  fysiotherapie, osteopathie, psychologie, en andere complementaire systemen - om de effectiviteit ervan te bevorderen. 

*********

Uw geestlichaam is de dirigent en niet de behandelaar op basis van zijn kennis en inschatting van de symptomen en behandelingen.

De kennis, van lichaam en geest, van de behandelaar wordt gebruikt om de juiste psychische, energetische of fysieke functie of deel van het lichaam of een oorzaak buiten het lichaam te zoeken die moet worden behandeld. Maar nogmaals, niet op basis van de symptomen of een standaard behandeling.

Twee personen met dezelfde klachten kunnen heel verschillende behandelingen nodig hebben. Bij de een kan de oorzaak van de verstoring van het maagdarmkanaal een fysieke zijn, een onvoldoende samenwerking tussen darmen en klieren. Dan moet de verbinding tussen bijvoorbeeld de dunne darm en de alvleesklier behandeld worden. Bij de ander kan het misschien een lang geleden opgetreden emotie/trauma zijn, en moet de emotie van dat moment met een verbinding naar de maag behandeld worden.

Bij de ene huilbaby is de oorzaak de te snelle geboorte waardoor hij of zij niet de tijd kreeg om het allemaal goed te ervaren. Bij de andere andere baby was het de scheiding van de moeder vanwege de ziekenhuis opname voor een infectie na de geboorte. In beide gevallen is het waarschijnlijk een emotioneel trauma, dat door BT verwijderd kan worden. 

Elke verbinding die we in BT maken heeft zoveel verstrekkende gevolgen dat het bijna ondenkbaar is om alle resultaten te raden.

Na een BT-sessie is het lichaam in staat zelf weer de genezingskracht te verbeteren en daardoor de genezing voort te zetten.

BodyTalk helpt ziektes te voorkomen, ondersteunt het immuunsysteem en stimuleert een gezonde balans! 

De genezende krachten van het lichaam verdienen onze volle bewondering.

Tenslotte hoe gezonder je bent, des te minder dient er te worden behandeld.

Dus, gefeliciteerd als er maar een paar verbindingen gebalanceerd moeten worden. Je interne wijsheid werkt dan prima. Je had maar weinig hulp nodig om het zelf weer te kunnen.

UWBALANS